zaterdag 21 maart 2009

Maximale Hypotheek Uitrekenen

Een berekening maken van wat je maximaal kunt lenen voor hypotheken is geen eenvoudige opgave. Omdat er zoveel variabelen zijn kun je er geen simpele formule op los laten. Ondanks de complexe berekeningen die vereist zijn is het betrekkelijk eenvoudig om gratis uit te (laten) rekenen wat je maximaal kunt lenen.

Als mensen op een feestje willen vertellen dat ze iets weten over hypotheken wordt er vaak gezegd dat je '5 keer je jaarinkomen kan lenen'. Jammer genoeg is dit allesbehalve nauwkeurig. In bepaalde omstandigheden kun je dat bedrag inderdaad lenen, maar in jouw situatie kun je misschien 4 keer je jaarinkomen lenen, of 7 keer!

Daarom is een Internet rekenmachine ook onbetrouwbaar. Het is niet zo dat de rekenmachine de verkeerde formule bevat. De formule is alleen beperkt vanwege het feit dat er nog veel randvoorwaarden meespelen.. Daarnaast houdt de rekenmachine geen rekening met jouw toekomstige situatie. Hoe lang ben je van plan te wonen in het huis dat je nu koopt? Krijg je nog gezinsuitbreiding binnenkort? Verwacht je nog veranderingen in inkomen binnenkort? Allemaal dingen waar rekening gehouden mee moet worden.

Een grote rol bij de maximale hypotheek berekening is natuurlijk weggelegd voor je totale bruto jaarinkomen. Bij het berekenen van de maximale hypotheek wordt er rekening gehouden met het budget dat je nog overhoudt voor andere zaken als woonlasten.

Elke hypotheekverstrekker heeft hier andere grenzen voor en ideeën over, maar maak voor jezelf ook de afweging wat je wilt betalen aan maandlasten. Als je een hypotheekadviseur vraagt om een offerte, vraag hem dan om alle kosten die er gaan komen te vermelden. Op die manier weet je exact wat het je allemaal gaat kosten. Als je dat hebt gezien kun je met vertrouwen een beslissing nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten