vrijdag 4 september 2009

Wat Is Nu De Goedkoopste Hypotheek?

Wat nu precies de goedkoopste hypotheek is zal niet makkelijk zijn te achterhalen.Om de juiste berekening voor de goedkoopste hypotheek te maken, is het noodzakelijk met diverse zaken rekening te houden. Zijn maandlasten het uitgangspunt bij het vaststellen van de voordeligste hypotheek of is het de gehele looptijd?

Kiezen voor de laagste maandlasten lijkt voor de hand liggend, maar een hypotheek over de gehele looptijd kan voordeliger uitpakken. Het is moeilijk te bevatten dat de laagste maandlasten inherent zijn aan de kosten over de gehele looptijd. Diverse rekenprogramma�s gebruiken het laagste rentetarief als uitgangspunt in de berekening van de voordeligste hypotheek.

De later door te berekenen opslagen worden buiten beschouwing gelaten, waardoor de goedkoopste hypotheek niet meer de juiste keuze is. Bij een tophypotheek bijvoorbeeld zullen door de geldende opslag te combineren met de basisrente de kosten hoger uitkomen dan is voorspeld. Een veelvoorkomend verschijnsel is de rentepercentages berekenen op basis van de variabele rente.

Ook hier blijkt dan weer dat je bij het kiezen van een langere rentevaste periode een hoger rentepercentage zult moeten gaan betalen en de hypotheek niet meer de goedkoopste zal zijn. Nog erger is het als in de aller kleinste lettertjes staat, vaak aangegeven met een klein sterretje, dat de goedkoopste rente enkel in de begin periode na het afsluiten van de hypotheek geldig is. Dit maakt gelijk duidelijk waarom het noodzakelijk is om in ieder geval de aangeboden goedkoopste hypotheek over de gehele looptijd uitgerekend dient te worden.

Ben je geinteresseerd in geld, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten