zondag 7 juni 2009

Een hypotheek makkelijk verhogen

Op het werk hebben collega\'s het bijna dagelijks over het verhogen van hun hypotheek. Regelmatig is het onderwerp over hypotheek verhogen uitvoerig ter sprake in de regionale krant. Door alles wat we horen-, zien- en lezen over hypotheek verhogen komen er veel vragen.Denk je dat een hypotheek verhogen moeilijk is?

Kan het beter zijn om voordat je een hypotheek gaat verhogen hier eerst veel informati over te lezen?
Wat is de reden om een hypotheek te verhogen?Hoe zou je er achter kunnen komen of een mogelijkheid aanwezig is om een hypotheek verhogen binnen de reeds gesloten overeenkomst kan?
Is het echt wel nodig om voor het hypotheek verhogen een notariële akte te laten opmaken?Is het mogelijk mijn hypotheek te verhogen als ik al een akte heb?Door afsluiten van een tweede hypotheek de hypotheek verhogen?
Zijn er fiscale gevolgen met betrekking tot de rente aftrek en belasting aftrek voor de kosten gemaakt voor het hypotheek bedrag te verhogen?

Voor sommige mensen kan het zelfs heel moeilijk zijn om hun hypotheek te verhogen.Niet bij iedereen is voldoende achtergrond aanwezig over financiën waardoor je voor jezelf zult moeten beoordelen of het niet te moeilijk is om je eigen hypotheek te verhogen.

Denk je zelf dat een hypotheek verhogen voor jou geen eenvoudige zaak is dan is het verstandig dat je naar een deskundig hypotheek adviseur gaat.

Alvorens een hypotheek te verhogen dien je eerst te bezien waarvoor je de op te nemen gelden gaat gebruiken.Je kunt geld nodig hebben voor een nieuwe keuken, badkamer, garage, dakkapel, nieuwe kozijnen of misschien wel voor nieuwe meubels of een andere auto.

Bekijk eerst of het niet onmogelijk is je lopende hypotheek te verhogen, dan kun je nog altijd besluiten om eventueel niet tot het verhogen van je hypotheek over te gaan. Dat zal moeten gebeuren aan de hand van onder andere: de bestaande voorwaarden, huidig inkomen, lopende verplichtingen, waarde van het onderpand, fiscale gevolgen etc. etc.

In bepaalde situaties zijn zelfs mogelijkheden tot hypotheek verhogen binnen de eerder gepasseerde akte. Het in de akte opgenomen bedrag zal dan in ieder geval boven het nieuw gewenst hypotheek bedrag uit te komen.Als het mogelijk is om binnen de bestaande hypotheek inschrijving je hypotheek te verhogen dan is het niet nodig om naar de notaris te gaan. Met de bank of geldverstrekker kan dan in onderling overleg een nieuw contrakt aanhangsel gemaakt worden om de voorwaarden van hypotheek verhogen vast te leggen.

Als de bestaande overeenkomst te laag is afgesloten geeft men wel vaak de gelegenheid tot hypotheek verhogen met een aanbieden van een tweede hypotheek. Meerdere financiele instellingen kunnen een tweede hypotheek aanbieden, er is immers geen verplichting om vooir een tweede hypotheek bij de financiële instelling van je eerste hypotheek te gaan. Een vervolghypotheek moet je nooit te snel afsluiten, bekijk de aanbiedingen van alle instanties, vraag er meerdere op en vergelijk opprijs en voorwaarden en dan pas maak je een keuze bij welke instantie je gaat beslissen je hypotheek te verhogen.

Fiscaal voordeel met betrekking tot betaalde rentes en kosten voor een hypotheek verhoging is veelal afhankelijk van het bestedingsdoel van de opgenomen gelden. Een deskundig hypotheek adviseur zal jou ook hierover kunnen informeren. Wel of geen belastingaftrek is terdege van belang en van invloed op de netto lasten die je gaat betalen nadat je jouw hypotheek hebt doen verhogen.

Wil je meer weten over verhogen hypotheek, dan is het de moeite waard om hier genoeg onderzoek naar te doen. Kijk naar informerende sites en naar sites van geldverstrekkers, dan weet je zeker dat je beide kanten van het verhaal hoort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten