dinsdag 25 augustus 2009

Aflossingen voor een BKR hypotheek

Voor je een hypotheek rond kunt krijgen zul je een oplossing moeten zien te vinden voor leningen met een BKR notering die je nu nog open hebt staan. Wat een acceptant dan ook als eerste zal doen is jouw gegevens bij het BKR toetsen om te zien of er nog losse eindjes moeten worden gedaan. Het is verstandig om een ruime tijd voordat je een hypotheek of lening wenst aan te gaan zelf bij het BKR de over jou geregistreerde gegevens op te vragen. Met dit rapport kun je dan kijken of er eventuele foute vermeldingen zijn geregistreerd van leningen die eerder zijn afgesloten of hypotheken die er in het verleden zijn geweest. Mochten er dingen op terugkomen die jou totaal niks zeggen, zorg dan dat je dit opzoekt en uitvindt hoe dit kan. Je kunt informatie opvragen bij de desbetreffende financieel dienstverlener of de instellingen die de codering heeft ingeschreven.

Na de van de verschillende financi�le instellingen ontvangen informatie komt misschien een door jou vergeten lening of gedeeltelijk nog niet afgeloste hypotheek naar voren. Het is dan een zaak om met de betreffende bank of instelling contact op te nemen en te vragen welke bedragen nog voldaan dienen te worden om het hypotheek- of kredietdossier bij het BKR als geheel voldaan geregistreerd te krijgen. Nadat je dan een schone lei hebt gemaakt zullen de banken zorg gaan dragen voor de correctie van de registratie voor de afgesloten hypotheek of lening bij het BKR. Zorg er trouwens wel voor dat je vraagt om een schriftelijke bevestiging dat je jouw BKR notering hebt voldaan, zodat je het in elk geval op papier hebt. Wanneer je een dergelijke bevestiging hebt ontvangen is het een goed idee om nog eens een BKR rapport aan te vragen, zodat je kunt zien of alles in orde is gemaakt.

Op het moment dat je dan een correct overzicht van het BKR in je bezit hebt en daarop de actuele status staat over zowel de reeds afbetaalde- en nog alle lopende financi�le contracten, kun je voor een aanvraag naar een bank of andere kredietverstrekker gaan. Op je BKR overzicht staat het verloop van jouw financieringverplichtingen, genomen over de afgelopen vier jaar. Als er onverwachts coderingen zijn bijgekomen in de afgelopen vijf jaar dan is een hypotheek aanvragen nog altijd een lastige zaak. Als je BKR coderingen al wat ouder zijn kan het verstandig zijn om te wachten tot de vijf jaar om zijn en je notering als het ware is verjaard.

Je dient dan ook te wachten met het aanvragen van een hypotheek of lening tot na deze verloop datum. Ook na het verlopen is het verstandig zelf wederom jouw hypotheek en krediet registraties bij het BKR op te vragen. Zorg dat je vooraf op de hoogte bent van je BKR registraties, niet wanneer je een afwijzing krijgt van de bank. Je staat er uiteraard beter voor op het moment dat je BKR schoon is, maar als je eerder bent afgewezen heb je kans dat je aslnog met een afwjizing wordt gestraft voor die misser.

Ben je geinteresseerd in hypotheek en bkr, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten