donderdag 27 augustus 2009

Maximale hypotheek uitrekenen

In de regel is het nou eenmaal zo dat en maximale hypotheek uitrekenen heel wat complexer is als iedereen denkt. Door alle aanbiedingen heen is het vaak moeilijk om te beoordelen welke manier voor het berekenen van een maximale hypotheek het meest betrouwbaar is. Je wil uiteindelijk natuurlijk wel weten waar je aan toe bent als je de maximale hypotheek gaat berekenen. Het kan lastig zijn om een beetje wijs te worden uit al die verschillende tarieven die er worden gerekend op de hypotheekmarkt.

Wat het berekenen moeilijk maakt is dat het voor de consument niet duidelijk is wat er nou eigenlijk voor normen worden gehanteerd. Dat banken allemaal verschillende criteria hebben maakt het ook niet makkelijker. Daar komt vaak ook nog eens bij dat men bepaalde soorten van arbeidsovereenkomsten niet accepteert voor een te verstrekken lening en dus niet gebruikt kunnen worden voor een betrouwbare berekening van een maximale hypotheek.

Er zijn heel wat geldverstrekkers, bijna allemaal eigenlijk, die de maximale hypotheek uitrekenen met behulp van een vaste lage rente in de formule. Doordat ze die lage rente aanhouden kunnen ze meer verstrekken aan hypotheek dan concurrentie. Let wel goed op als je dit ziet gebeuren. Op het moment dat de maximale hypotheek wordt uitgerekend tegen een tarief dat heel kort loopt, zal het bij langere rentevastperiodes heel erg tegenvallen. Toetsrente is dus belangrijk.

Bij veel berekeningen voor en maximale hypotheek kun je enkel uitrekenen op een laag rente percentage. Het gaat er bij een maximale hypotheek vanzelfsprekend ook om hoe lang de rente vast moet staan. De programmatuur die wordt gebruikt voor hypotheek berekeningen houden ook geen rekening met toeslagen die worden berekend als je bijvoorbeeld een BKR notering hebt. De teleurstelling komt dan ook al snel om de hoek kijken als je plotseling erachter komt dat het toch niet mogelijk is.

Meer weten over maximale hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten