donderdag 27 augustus 2009

Soorten Rente Berekeningen Voor Maximale Hypotheek

De rente kan flink verschillen als je de maximale hypotheek wilt krijgen. Tabllen die men gebruikt zijn vaak aan de heel erg misleidende kant. Het is dan ook goed om voordat je bepaalde tabellen gaat gebruiken voor het berekenen van een maximale hypotheek eerst heel goed te bekijken. De hypotheek die je gaat nemen heeft hoogstwaarschijnlijk een andere rente dan die wordt gebruikt bij de toetsing.

Stel voor dat je de maximale hypotheek bent gaan berekenen op basis van rente die van toepassing is op leningen met NHG en jij dan een hypotheek wenst af te sluiten zonder NHG. Het verschil in rente kan dan oplopen tot wel 0,8% en nog meer voor dezelfde hypotheek zonder NHG. Het maximaal mogelijke bedrag aan hypotheek kan door dit rente verschil weleens lager uitvallen. Heb je het maximale hypotheek bedrag met NHG uitgerekend dan blijkt dit nu ineens niet meer haalbaar te zijn. Zo zie je in veel berekeningen voor een maximale hypotheek lage rentepercentages staan. Wil je een langere rentevast periode dan zal de rente ook weer hoger gaan uitkomen en zal de maximale hypotheek wederom niet haalbaar blijken te zijn.

Ook komt het veelvuldig voor dat de gehanteerde rente in de berekening voor de maximale hypotheek enkel van toepassing is op hypotheken tot 75% van de executiewaarde. Heb je een top hypotheek nodig dan zul je niet aan de maximale hypotheek gaan komen die je eerder had berekend. Door de hogere rente op top hypotheken zal de maximale hypotheek een stuk lager uitvallen. Ook zijn er nog een hoop verschillende berekeningen mgoelijk om de maximale hypotheek goed uit te rekenen. Vanzelfsprekend zitten er ook verschillen in het rentepercentage op het moment dat je rente vooraf of achteraf betaalt.

Ben je geinteresseerd in maximale hypotheek executiewaarde, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten