vrijdag 4 september 2009

Bij de goedkoopste hypotheek af te sluiten bijproducten

Alleen de goedkoopste hypotheek afsluiten is vaak niet mogelijk, er moeten daarnaast bepaalde producten afgesloten worden. Helder mag zijn dat behalve de goedkoopste hypotheek een spaarproduct afgesloten moet worden.

In sommige gevallen is het onduidelijk of er een vrije keuze is om een variant, van de verplichte producten van de goedkoopste hypotheek, te kiezen. Verplicht een levensverzekering afsluiten bij een hypotheek op basis van een levensverzekering is een logisch proces.

Minder toegankelijk is de keuzemogelijkheid voor de vorm of maatschappij van de levensverzekering. Bij de voordeligste levensverzekering afsluiten gekoppeld aan de voordeligste hypotheek haal je dubbel voordeel binnen.

Bij een hybride hypotheek afsluiten zijn verplichte verbindingen aan de hypotheek niet transparant. De goedkoopste hypotheek is dan berekend door diverse spaarvormen aan elkaar te koppelen. De voorwaarden van de huidige spaarvormen koppelen aan de goedkoopste hypotheek zijn vaak niet inzichtelijk.

Verzekeringen tegen koopsompremie verplicht laten afsluiten bij de goedkoopste hypotheek is gekkenwerk. Deze verzekeringsproducten zijn vaak zo weinig voor de hand liggend dat men daarvoor zonder verplichting nooit zou kiezen. Men legt zich vaak bij die verplichtingen neer om vooral voor de goedkoopste hypotheek in aanmerking te komen.

Achteraf zal dan vaak blijken dat bij het weglaten van die verplichte producten de uitgekozen hypotheek niet de goedkoopste geweest zou zijn. Bij de noodzakelijkheid vaststellen van de producten die je aan de voordeligste hypotheek kunt verbinden, is het raadzaam advies te vragen aan een deskundige.

Op het moment dat je wilt verdiepen in hypotheken, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten