donderdag 10 september 2009

Je Eigen Maximale Hypotheek Berekenen

Persoonlijk uitrekenen wat de maximale hypotheek kan zijn is lang niet in alle gevallen een goede zaak. Wanneer je zelf aanzienlijke wensen hebt op het gebied van investeringen zal het logisch zijn dat je hypotheekuitkomst bij de berekening zo maximaal mogelijk is.Is het wijs om tot een maximale hypotheek te gaan, dat is maar de vraag.Door geheel zelf een maximale hypotheek te berekenen heb je een grote kans dat een aantal zaken over het hoofd gezien gaan worden.

Bij het berekenen van een maximale hypotheek zul je ook vooruit moeten kijken en rekening dienen te houden met toekomstige veranderingen.Toekomstige arbeidsongeschiktheid of zelfs alleen werkeloosheid is niet uitgesloten. Als bepaalde situaties die langere tijd duren zorgen voor een verminderd inkomen, zou het kunnen zijn dat je de kosten van een maximale hypotheek niet meer kunt dragen.

Dergelijke risico�s moeten wel opgenomen worden in je hypotheek- of leningberekening, al gebeurt dat vaak niet. Een maximale lening of hypotheek zoals je die zelf uitgerekend hebt heeft, ondanks de diverse verzekeringen die er zijn voor risico�s, toch altijd een onstabiele factor. Hou er rekening mee dat onvoorziene kosten afgedekt moeten worden als je besluit de maximale hoofdsom te gaan lenen nadat je de maximaal haalbare hypotheek hebt berekend.

Je doet er zeker goed aan om een maximale hypotheek te laten voorrekenen door een deskundige op het gebied van hypotheken. Je dient dan een professionele adviseur in hypotheken en leningen te consulteren om je te laten bijstaan je maximale mogelijkheden te berekenen.Adviseurs verdienen hun brood met een maximale hypotheekberekening en het is dus goed te weten wat je hieraan kwijt bent, voordat ze voor je aan het werk gaan.

De berekening van de maximaal haalbare hypotheek is vaak kosteloos, maar voor afgesloten hypotheken ontvangen professionele deskundigen een provisie Onduidelijkheden worden hierbij voorkomen omdat de bank de provisie die geldt over de berekening van de maximale hypotheek al vastgesteld heeft.Vraag een professionele adviseur je bij te staan in de berekening van de best haalbare voordelen bij een hypotheek en hij kan je zeker helpen. Het laten uitrekenen van de beste voordelen tijdens de duur van je hypotheek

Vaak is het helemaal niet oninteressant om te laten onderzoeken welke maximaal haalbare voordelen er zijn, ook als de looptijd van de hypotheek die je nu hebt nog niet verstreken is. Door de wijziging van persoonlijke omstandigheden, bijvoorbeeld een hoger inkomen, kan het zijn dat je niet de maximale voordelen uit je lopende hypotheek haalt.Ook is het niet ongewoon niet bekend te zijn met de nieuwste wettelijke regels en hypotheekvoorwaarden, en dus de maximale besparingen op de lasten, omdat dit niet continu hetzelfde blijft.Hou er rekening mee dat er voor het veranderen of oversluiten van je hypotheek een maximale boete kan gelden en deze wil je liever niet betalen.

Je huidige hypotheek kan wel een lagere maximale leensom hebben dan de te berekenen hypotheek, doordat de marktrente lager kan zijn.Wanneer je boete wilt voorkomen en toch de hypotheek wilt veranderen of oversluiten, wacht dan tot de rentevast periode van je huidige hypotheek ten einde komt. Ook zijn nog veel hypotheken waar in de voorwaarden staat dat je bij verkoop van je woning geen enkele boete hoeft te betalen.Blijkt dat bij het berekenen van de maximale hypotheek de uitkomst fors boven de lopende hypotheek uitkomt kun je misschien gaan denken over het aankopen van een grotere woning.Bekijk dan echter wel of je huidige huis overwaarde heeft en als dit zo is, of het een haalbare zaak is je ideale woning te kopen.

Als er een grotere overwaarde is zou je ook de maximale voordelen kunnen laten berekenen voor een lagere rente die je hoeft te betalen doordat de verstrekte hypotheek nu onder een andere acceptatienorm van je bestaande bank valt.Hierbij kun je de maximale voordelen laten berekenen, in je huis blijven wonen en je hypotheek tegen lagere lasten gewoon voortzetten.

Op het moment dat je wilt verdiepen in maximale hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten