vrijdag 4 september 2009

De vorm van een goedkope hypotheek

Beoordeel in elk geval het profiel van de aangeboden lening of hypotheek, als je een vergelijking maakt. Of de vorm van de lening of hypotheek echt goedkoop is, kun je doorgaans zelf berekenen. In bepaalde gevallen zijn hypotheken gelinkt aan goedkope verzekeringen en dit kan voor jou als consument dus ook voordelig zijn.

Ben je bij bepaalde aspecten niet gebonden aan regels, dan kom je als samensteller doorgaans op een zo voordelig mogelijke hypotheek uit.Je kunt uitgaan van een aflossingsvrij product als je een lening of hypotheek wilt afsluiten. Indien je vanaf een aflossingsvrij hypotheekproduct een voor jou passend financieel plaatje kunt maken, dan zal er een gerede kans aanwezig zijn op een eigen gecre�erde goedkope oplossing.

Ook uit de aanbiedingen van extreem goedkope maandlasten blijkt vaak niet waaruit de hypotheek zich doet verschillen van andere aangeboden producten.Het is dan ook een zaak om zorg te dragen dat bij het vergelijken van een hypotheek de goedkope aanbieding naast een wat duurdere te leggen en te zoeken naar de verschillen.Als je zelf een goedkope hypotheek samenstelt, kan dit best leuk zijn. Door niet enkel naar de standaard aangeboden vormen te kijken maar met eigen creativiteit een hypotheek stukje bij beetje vorm te geven, zal ook nog eens jouw kennis over de veel gebruikte termen verbeteren.

De fiscale voordelen moet je ook meenemen in het samenstellen van een persoonlijke hypotheek. Een persoonlijke, voordelige hypotheek omvat soms meerdere leningdelen. Het is dan mogelijk dat een verschillende hypotheek verbonden is met elk leningdeel. Ook is de mogelijkheid om naar eigen inzicht een verzekeraar of risicodrager te kiezen een basis naar een goedkope hypotheek of geldlening.Geleidelijk vervalt een gedeelte van de aflossingsvrije hypotheek en komt er een ander onderdeel voor in de plaats.

Zo kun je tegelijkertijd kiezen voor een beleggingshypotheek, een spaarhypotheek en een annu�teitenhypotheek. De vrijheid van keuze voor een verzekeraar maakt het dan mogelijk de meest goedkope verzekering per deel van de hypotheek af te sluiten.]Door de combinatie van de door jou gekozen hypotheek soorten en de zelf uitgekozen verzekeringen kan je mogelijk de meest goedkope hypotheek vorm hebben samengesteld.De eigen gekozen hypotheek vorm heeft dan wel geen mooie of exotische naam, maar kan dus wel de aller goedkoopste zijn.Uiteindelijk zou je mogelijk door je eigen creatie van een goedkope hypotheek voldoende geld kunnen besparen om daarmee een leuke vakantie te financieren.

Ben je geinteresseerd in goedkopere hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten