donderdag 10 september 2009

Vereiste gegevens voor een maximale hypotheekberekening

Zorg ervoor dat je altijd de juiste gegevens kunt overleggen als je een betrouwbare maximale hypotheekberekening wilt. Ook dien je op de hoogte te zijn van welk soort hypotheek je de maximale leensom wenst te berekenen.Ori�nteer je dus eerst in de wereld van hypotheekvormen.

Zorg dat de berekening van de koopsom overeenkomt met de hypotheek, als je deze laatste al weet. Het heeft totaal geen zin om een maximale hypotheek te gaan berekenen als je nog niet weet welk soort hypotheek door jou gewenst is of welke hypotheek voor jou de voordeligste is.Bij enkel het berekenen van een maximale hypotheek zal in de meeste gevallen geen rekening zijn gehouden met de voor jou voordeligste situatie.

Weet je alles wat je weten moet, dan kun je je maximale hypotheek gaan uitrekenen. Wil je weten wat je maximale hypotheek is, dan moet je allereerst de inkomensgegevens van jou en van je partner, als dat van toepassing is, kunnen overleggen.Omdat het berekenen van een maximale hypotheek erg complex kan zijn indien je zelfstandig ondernemer bent, is hier verder uitgegaan van inkomsten uit dienstverband.

Het inkomen dat nodig is voor het berekenen van een maximale hypotheek is het gehele bruto jaarsalaris.

Het vaste salaris, de onregelmatigheidstoeslagen en je vakantiegeld vormen samen het bruto jaarinkomen.Indien er sprake is van variabele beloningen of inkomsten uit wisselende provisies en overwerk vergoedingen dan kan in de regel een gemiddelde over de laatste 3 jaren worden meegenomen om de maximale hypotheek te kunnen berekenen.Het hebben van financi�le verplichtingen en andere lopende leningen zal invloed hebben op het berekenen van de maximale hypotheek.

Misschien wil je meer hierover weten. Als dat zo is en je hebt interesse in hier, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten