vrijdag 10 juli 2009

Een hypotheek afsluiten met een BKR melding

Het is niet onmogelijk om met BKR coderingen voor een hypotheek in aanmerking te komen. Het zal een zaak zijn een gedegen onderzoekje te starten naar aanbieders van hypotheken voor iemand die negatief bij het BKR staat ingeschreven. Het zal afhangen van het soort BKR vermelding die je hebt bij welke specifieke bank je terecht kunt komen. Het zal dan wel veel uitmaken of de negatieve vermelding in het BKR is gecorrigeerd. In de regel kun je bij heel zware BKR vermeldingen de kans op het sluiten van een nieuwe hypotheek wel vergeten.

Een zoektocht onder de verschillende hypotheekbanken zal uitwijzen dat je bij enkele banken voor een hypotheek terecht kunt ondanks het hebben van een negatieve BKR registratie. Ook is het vaak mogelijk om bij je eigen bankinstelling geholpen te worden. In gevallen dat er geringe registraties van achterstanden zijn en je inmiddels deze hebt afbetaald zal dit tot de mogelijkheden behoren. Er zal dan een correctie melding bij het BKR gedaan moeten zijn. Je zult dan bij je financiele instantie een plausibele verklaring dienen te overleggen waardoor een en ander is ontstaan. Als de bank dan de door jou afgegeven verklaring doet accepteren kan toch nog met een BKR registratie een offerte verkregen worden voor een hypotheek zonder zwaardere voorwaarden. Vaak zal gezocht moeten worden naar een financiele instelling welke gespecialiseerd is in hypotheken voor personen welke een vermelding bij het BKR hebben. Met een zwaardere BKR vermelding zal ook een zwaardere norm tellen voor de toe te passen voorwaarde en rentetarief.

Hou er in ieder geval rekening mee dat bij de instanties die zich toeleggen op hypotheekverstrekking met BKR vermeldingen de in rekening te brengen rente voor een hypotheek een stuk hoger zullen liggen. Er kan in de regel van worden uitgegaan dat de geldverstrekking voor een BKR hypotheek nooit in de buurt van tophypotheken zal komen. Je zult dan in veel gevallen aanzienlijk minder kunnen lenen dan de gebruikelijke 125% van de executiewaarde.

Indien er in het verleden leningen of hypotheken als onbetaald gebleven zijn gemeld bij het BKR dan kun je een nieuwe hypotheeklening wel vergeten. De kans om een hypotheek te krijgen bij een zich op BKR leningen toegelegde specialistische bank zal dan ook verkeken zijn.


Als je meer wilt weten hoe je een hypotheek kunt oversluiten met BKR registratie, kijk op de hyperlink voor een artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten