donderdag 9 juli 2009

Rente hypotheken

Het zal niet voor een ieder even makkelijk zijn om de rente op hypotheken goed uit te rekenen. Door de vele aanbiedingen kun je het kaf niet van het koren scheiden. Omdat er veel verschillende soorten rentes zijn maken veel instellingen het je lastig de juiste rente voor hypotheken inzichtelijk te maken. Het is bijna noodzaak om terug naar school te gaan om een goed inzicht te krijgen in de tabellen die men doet publiceren. Kijk ook goed naar een eventueel te verkrijgen korting zoals aangeboden op bepaalde projecten of een af te geven bankgarantie en zelfs mogelijk omdat je tot een bepaalde beroepsgroep behoort.

Je zult moeten zorg dragen voor een eigen onderzoek naar de rente die je zou moeten betalen bij de verschillende aanbieders van hypotheken. Dan zal jou inspanning zich moeten richten op het maken van een inzichtelijk overzicht van de gevonden informatie. Doe dit niet enkel van de diverse aanbieders maar ook per soort hypotheek dat men heeft aangeboden. Het zal je misschien niet zo verbazen dat dan op het overzicht met rente voor hypotheken steeds weer een andere geldverstrekker de bovenste plaats inneemt. Omdat je dan een aantal verschillende lijsten hebt kunnen genereren met de rente voor verschillende hypotheken zul je de lijsten verder moeten gaan uitdiepen.

Je zult er echt goed aan doen een kritisch vergelijk te maken uit alle aanbiedingen. Start eenvoudig en stel overzichten op met daarin de rente van de verschillende hypotheken. Indien je een berekening wenst te maken van de te betalen rente voor een tophypotheek dan zul je de tabellen die gaan tot een executiewaarde tot 125% moeten kiezen. Heb je wat eigen geld en kun je genoegen nemen met iets minder dat een tophypotheek dan kies je de tabel voor 110% van de executiewaarde. Indien de hoofdsom van de af te sluiten hypotheken lager dan 100% van de executiewaarde gaat uitkomen of zelfs lager dan 60% van de executiewaarde kan blijven dan zul je in de overzichten kunnen terug vinden dat de rentes nog eens stukken lager zullen gaan uitkomen.

Dan komt het moment een nog diepere uitsplitsing te gaan maken. In de verschillende rentetabellen kom je steeds weer een andere factor tegen die van invloed is op de rente van de aangeboden hypotheken. Valt je keuze op een spaarhypotheek dan moet je rekening houden op een rentetoeslag bovenop de berekende rente. Ook als je kiest voor een beleggingshypotheek zul je te maken krijgen met toeslagen op de rentes. Vergeet niet uit het oog te verliezen dat de rente op hypotheken met NHG in stuk lager is en je hiervoor jouw mogelijkheden moet bekijken. Laat het zeker niet na om de rente van hypotheken met NHG te bekijken daar je hiermee een extra rentevoordeel kunt behalen.


Wil je meer weten over de beste manier om een hypotheek met lage rente te kunnen krijgen, dan is er een uitstekend artikel gepubliceerd op Mijnadviseur.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten