woensdag 15 juli 2009

Een hypotheekberekening voor de maximale hypotheek

Voordat je bij iemand een hypotheekberekening kunt laten opstellen zul je op jezelf moeten rekenen je zaakjes op orde te hebben. Het is mogelijk om te verzoeken de voor jou maximale hypotheeksom middels een hypotheekberekening aan te geven. Een verstandige zet is om een hypotheekberekening bij verschillende adviseurs op te laten stellen en daaruit de verschillende maandlasten te kunnen beoordelen. Indien je in het verleden leningen hebt afgesloten en daarop geen meldingen staan bij het BKR dan behoeft dat een hypotheekberekening niet te beinvloeden.

Een hypotheekberekening kan alleen gemaakt worden indien je de juiste gegevens van salarissen en verplichtingen van jou en gezinsleden kunt overleggen. Zowel een erkend hypotheekadviseur als een hypotheekbank zullen deze gegevens nodig hebben voor een te maken hypotheekberekening. Bij de wens om een bestaand krediet naar een hypotheek over te gaan sluiten moeten de lopende contracten ter inzage gegeven worden. Een complete aanlevering van de benodigde stukken geeft betere mogelijkheden tot afgifte van een hypotheekberekening welke betrouwbaar is.

Indien je een maximale hypotheek laat berekenen dan dien je er wel zeker van te zijn dat je inkomen over een langere periode stabiel moeten blijven. Daarnaast dien je rekening te houden met wijzigingen welke zich in de komende periode kunnen gaan voordoen in de gezinssituatie. Zijn er grote wijzigingen te verwachten dan kan het verstandig zijn om een lager bedrag te lenen dan het bedrag dat uit de hypotheekberekening gaat komen.

Ter verkrijging van een goed inzicht van wat voor jou mogelijk is doe je er verstandig aan om bij meerdere adviseurs een hypotheekberekening aan te vragen. Daar niet iedere adviseur dezelfde voorkeuren heeft krijg je ook een overzicht in meerdere hypotheekvormen.

Vaak is de gedachte dat lopende leningen een hypotheekberekening met een te lage uitkomst opleveren. Als je salaris hoog genoeg is en de maandlasten betaalbaar zijn dan zal dit de hypotheekberekening weinig kunnen beinvloeden. Wel dienen de lopende leningen zonder negatieve BKR melding te zijn. De lopende kredieten kunnen in de hypotheekberekening opgenomen worden.



Wil je meer weten over een hypotheek berekening of hoe je de beste hypotheek tarieven krijgt, kijk op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten