vrijdag 3 juli 2009

Hypotheekadviseur

Op het moment dat je op zoek gaat naar een hypotheekadviseur is het een zaak om dan in ieder geval te zoeken naar een adviseur die erkend is om in hypotheken te adviseren. Ook zijn er veel organisaties waarbij hypotheekadviseurs zijn aangesloten. Er zijn veel voorbeelden denkbaar waar het onmogelijk is om geen hulp van een hypotheekadviseur in te roepen. Het kan zijn dat je een eigen woning wenst te financieren of een aan te schaffen woonboot. Een hypotheekadviseur kan ook behulpzaam zijn bij het maken van een opstelling van alle financiƫle verplichtingen die je al hebt lopen. Wat al niet te denken van een correcte opstelling van jouw inkomen en toekomstige pensioenverwachtingen, waaruit je toch toekomstig de lasten zult moeten kunnen voldoen.

Je kunt op meerdere plaatsen hypotheekadviseurs vinden. Als je op het internet gaat zoeken dan kom je al gelijk een groot aantal tegen. Vaak is het ook mogelijk bij vrienden en kennissen na te vragen met welke hypotheekadviseur men goede ervaringen heeft opgedaan. Tevens zijn er vele lokale advieskantoren waar een erkend hypotheekadviseur aanwezig is. Ook bij bankfilialen en assurantietussenpersonen is een hypotheekadviseur vaak te vinden evenals bij verschillende makelaarskantoren.

Bij het selecteren van een hypotheekadviseur is het ook verstandig om na te vragen hoeveel kosten voor een advies in rekening gebracht gaat worden. Deze vraag zal je echt moeten stellen voordat met een advies is gestart. Bij de meeste hypotheekadviseurs komen de verdiensten uit de provisies op het afsluiten van verschillende producten. Tot op heden was dit de veelvuldigste beloningsvorm. Tegenwoordig kunnen er ook afspraken gemaakt worden om een advies tegen een vaste prijs of een af te spreken uurvergoeding te geven.

Inkomensgegevens dienen duidelijk overlegd te worden. In veel gevallen kan dit een omvangrijke klus zijn en minder makkelijk zijn dan gedacht. Het is dus niet een zaak om enkel naar je huidig salaris te kijken maar ook te bezien hoeveel recht op uitkeringen uit pensioenvoorzieningen in de toekomst verwacht gaan worden.



Wil je gratis hypotheek adviezen en feiten te weten komen over hypotheken? Kijk op Mijnadviseur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten