zaterdag 11 juli 2009

Een tweede hypotheek voor een verbouwing opnemen

Voor het verbouwen van je huis is de financiering middels een tweede af te sluiten hypotheek een van de vele kredietvormen. Behoudens voor financieren van je eigendomswoning mogen opgenomen gelden uit een tweede hypotheek ook consumptie doelen afgesloten worden. Je zult je wel moeten afvragen naar welke instelling je het beste kunt gaan om een tweede hypotheek te gaan afsluiten.

De woningverbeteringen zouden ook gefinancierd kunnen worden middels een korte termijn lening of een doorlopende kredietovereenkomst. Een groot voordeel is dat er dan geen verplicht bezoek aan een notaris afgelegd behoeft te worden. Vooral als je denkt op korte termijn het krediet af te lossen kies je niet voor een tweede hypotheek. Het afsluiten van een doorlopende lening heeft dan een voordeel op de tweede hypotheek van geen te betalen boetes bij vervroegde terugbetalingen. Door het niet behoeven te betalen van een provisie bij het afsluiten alsmede besparing van notariele kosten behaal je een mooie besparing. De rente is dan weliswaar hoger dan bij een tweede hypotheek doch dat heb je dan snel weer terugverdient.

Indien je het te financieren bedrag over een langer tijdsvak nodig hebt is het wel een zaak om goed alle mogelijkheden te bekijken. Vraag bij de bank waar je de 1e hypotheek hebt afgesloten om een offerte voor een tweede hypotheek. Het kan zijn dat andere banken een extra renteopslag in rekening brengen voor een tweede hypotheek omdat de 1e hypotheek elders loopt. De renteverschillen die daardoor ontstaan kunnen zo groot zijn dat je alsnog de keuze maakt voor de bank van de 1e hypotheek.

Door de gunstige rentes die op het moment op hypotheken gelden en de aangepaste norm van NHG zou het afsluiten van een nieuwe hypotheek een extra voordeel kunnen betekenen. Je sluit dan geen tweede hypotheek af tegen hoge rentepercentages maar een geheel nieuwe hypotheek met alle mogelijke voordelen. Ga eens langs bij een van de vele erkende hypotheekadviseurs om en advies te vragen over alles wat voor jou mogelijk is indien je een tweede hypotheek wenst af te sluiten. Daar kunnen ze dan kijken welke keuze voor jou het meest voordelig is.

Om meer te weten te komen over een tweede hypotheek of de alternatieven daarvoor, kijk op het artikel via de hyperlink.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten