vrijdag 17 juli 2009

Het is niet makkelijk om achter de juiste hypotheek rente te komen

Op en eenvoudige manier kun je stellen dat hypotheek rente de rente is welke voldoen moet worden over het totaal van met een hypotheek geleend geldsom. Dat is dan makkelijker gezegd dan in de echte wereld uit te zoeken. Het blijkt dat er veel verschillende vormen en soorten voor het berekenen van een hypotheek rente zijn. Ook de soorten van af te sluiten hypotheken zijn van belang voor de te betalen rente. De manieren waarop de berekening van rente voor een hypotheek toegepast kan worden zijn ook nog eens verschillend.

Bij het maken van een vergelijkend onderzoek van te betalen hypotheek rente zul je snel de draad niet meer kunnen volgen. Een van de eerste verschillen die je zult gaan tegen komen is in de jaarrente en de jaarlijkse effectieve rentes. Al zou je enkel het verschil van deze hypotheek rente willen gaan achterhalen zul je even moeten gaan klussen. Dan kom je tegen de opmerkingen hypotheek rente per maand achteraf of per maand vooraf. Met de alsdan verkregen uitkomst over de te betalen effectieve hypotheek rente beginnen langzaam de duizelingen te komen. Het zal ook voor jou moeilijk zijn te snappen of te volgen maar je zult moeten volhouden met het uitzoeken van de echt te betalen hypotheek rente want er zijn nog veel meer combinaties die je zult moeten ontleden.

Dan krijg je te maken met de verschillende soorten en vormen van hypotheken die ook weer allemaal andere hypotheek rente toepassen. Hetzij je keuze zal en spaarhypotheek worden hetzij een levensverzekering hypotheek, je zult iedere keerverschillende rentetarieven aantreffen. Nu we dan toch bezig zijn met aangeven van een paar voorbeelden noemen we ook nog de hypotheekvormen, aflosvrij en anuiteit hypotheek, waarvoor wederom een ander tarief voor hypotheekrente van toepassing is.

Daarna komt dat men de hypotheek rente zal gaan berekenen met als uitgangspunt de verhouding van de hoogte van de lening en de uitkomst van de taxeren waarde bij executieverkoop. Indien je in aanmerking wil komen voor een nog lager tarief van hypotheek rente zul je moeten zorgen om voor NHG in aanmerking te komen. Er is zelfs meer dan een half procent korting op de hypotheek rente te ontvangen indien je voor NHG in aanmerking komt.



Wil je weten hoe je de laagste rentepercentages voor je hypotheek kunt krijgen, klik dan op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten