donderdag 1 oktober 2009

Bereken Hypotheek Op Lasten Gebied

De juiste lasten van een hypotheek bereken je aan de hand van verschillende onderzoeksresultaten.Elke hypotheekafnemer moet voor zichzelf beslissen of de berekening die hij maakt gebaseerd is op maandelijks of over de gehele hypotheek genomen de laagste kosten. Hoeveel hypotheek er afgesloten kan worden is een aspect dat ter sprake kan komen.

Op welke manier maak je een berekening voor je maximale hypotheek met je huidige inkomen als basis? Ook zul je moeten gaan bekijken hoe een berekening van een hypotheek opgebouwd moet worden.Je ontdekt niet welk hypotheekproduct het beste bij je past door alleen te berekenen wat je maximaal aan hypotheek kunt krijgen.Een hypotheekvergelijking waarin diverse aanbieders meegenomen worden verschaft meer kennis over hoe de verschillende hypotheekvormen in elkaar zitten.

Is er een rentevergelijking gemaakt voor de verschillende hypotheken, dan start een volgende fase.Welke normen gelden voor de acceptatie van de hypotheek moet je meenemen in de berekening van de hypotheek.Je moet weten wat je huis opbrengt om te kunnen bepalen welke verstrekkingnorm voor jou persoonlijk geldt.

Afhankelijk van de waarde van jouw woning bereken je dan de lasten van de hypotheek op basis van het juiste rentepercentage.Daarna bereken je hoeveel hypotheek je maximaal aflossingsvrij zou kunnen afsluiten.Doorgaans gelden voor het aflossingsvrije deel van de hypotheek geen verplichte verzekeringen.Het percentage rente dat op jou van toepassing is is een hulpmiddel om uit te rekenen wat de lasten zijn van het aflossingsvrije gedeelte.

Meestal zal de norm voor een aflossingvrije hypotheek liggen tussen de 75 en 90% van de executiewaarde van de woning.Welke voorwaarden bij een hypotheekaanbieder gelden is steeds anders en daardoor zijn er vanzelfsprekend uitzonderingen op de norm. Je zal een andere hypotheekvorm moeten kiezen voor dat gedeelte dat geen aflossingsvrije mogelijkheid kent.

Hoe meer je neigt naar 125% van de executiewaarde, hoe meer je berekening geldt voor de lasten van een tophypotheek. Als je weet wat voor een bedrag je op de hypotheek dient af te lossen, al dan niet via spaarproducten of spaarverzekeringen, bereken je hiervoor de maandelijkse verplichte bijdragen of periodiek te betalen premies.Het risico om hier de verkeerde hypotheektarieven te kiezen zal dan ook groot kunnen zijn en bereken je misschien lasten die niet in overeenstemming met de werkelijkheid zijn.Het is goed eens na te gaan wat een professionele hypotheekadviseur kost en of hij of zij een gunstigere berekening kan maken van de gewenste hypotheek.

Ben je geinteresseerd in hypotheek berekenen, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten