donderdag 1 oktober 2009

Gegevens voor hypotheekofferte

De persoonlijke gegevens die aangeleverd dienen te worden, alvorens een hypotheek offerte te verkrijgen, zullen dan samen met een kopie van een geldig identificatiebewijs ingezonden dienen te worden.Bij de afgifte van een kopie identificatie dient naast het plaatsen van een handtekening en de datering vaak ook nog met de hand een bijschrift geplaatst te worden.Door het kopie identiteitsbewijs met datum, handtekening en bijschrift vast op te nemen in procedure voor de aanvraag van een hypotheekofferte, wordt fraude beperkt en de hypotheekafnemer beschermd tegen fraude.

In geval van verhuizing zeer kort voor het indienen van de aanvraag voor de hypotheekofferte is het niet onverstandig ook het oude adres te noemen. Heb je een baan, dan wil een hypotheekverstrekker ook deze gegevens terugzien in de aanvraag voor de offerte. De bank of hypotheekverlener zal aangeven hoe de werkgeversverklaring eruit moet zien die je middels je baas moet overleggen.

Wanneer je een contract voor bepaalde tijd heb, kan het zijn dat een intentieverklaring van de zijde van je baas nodig is. Deze intentieverklaring kan bepalend zijn voor de hypotheek die je afsluit en dus ook voor het rentepercentage gesteld in de acceptatievoorwaarden.

Hypotheekofferte met een intentieverklaring

Vraag dan duidelijk aan de hypotheekadviseur wat de gevolgen zijn voor de te verstrekken hypotheek als je voor de te vragen offerte een intentieverklaring van je werkgever gaat overleggen.Indien een werkgever geen intentieverklaring wenst te overleggen wil dit overigens niet zeggen dat er geen offerte voor een hypotheek afgegeven kan worden.Bij een tijdelijk dienstverband en overleggen van een werkgeversverklaring zonder intentieverklaring, zal voor de mogelijkheden tot afgifte van een hypotheek offerte gekeken gaan worden naar je inkomsten in de afgelopen 3 jaren.

In een dergelijke situatie is het zelfs niet uitgesloten dat je een aanvraag kunt doen voor een offerte voor een hypotheek met NHG.In de verklaring die je van je werkgever ontvangt moet tevens terug te vinden wat je totale salaris precies is. Om te checken of de hypotheek waarvoor offerte gemaakt wordt wel bekostigd kan worden, zal de hypotheekverstrekker het inkomen gaan controleren.

Wanneer de offerte voor de hypotheek afgegeven wordt, is deze inkomenscheck dus een belangrijk aspect wanneer het gaat om hoe hoog de lening kan zijn.Naast genoemde zaken bestaat een werkgeversverklaring nog uit een gedeelte waarin jouw baas moet aangeven of je een lening bij hem bent aangegaan. Wanneer er inderdaad sprake is van een werkgever als leningverstrekker, moet ingevuld worden hoe lang de lening loopt, wat de kosten ervan zijn en natuurlijk hoe hoog het bedrag is.

Het kan gebeuren dat de hypotheekhoofdsom veranderd moet worden als blijkt dat de kosten van de lening te hoog worden bevonden door de instantie die de offerte afgeeft.

Op het moment dat je wilt verdiepen in hypotheek offertes, lees er meer over op de link in dit artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten