woensdag 7 oktober 2009

De Maximale Hypotheek Rondkrijgen

Het onderwerp van een maximale hypotheek laat heel wat belletjes rinkelen. Een correcte berekening gaat altijd vooraf aan een maximale hypotheek. Hoe men het precies doet blijft nog weleens onduidelijk. Je inkomen speelt natuurlijk een grote rol bij het krijgen van een maximale hypotheek. De maximale hypotheek hangt echter ook af van het onderpand dat je er tegenover kunt zetten. Je kunt ook, als je een BKR notering hebt, een aparte berekening maken voor je maximale hypotheek. Als je een BKR codering hebt opgelopen dan is vaak geen maximale hypotheek verkrijgbaar. In plaats van een maximale hypotheek, op de koopsom en kosten koper, zul je in veel gevallen zelfs een stuk eigen geld moeten inbrengen.

Een berekening die heel vaak wordt gebruikt voor het bepalen van de maximaal mogelijke hypotheek is de NHG berekening. Om een Nationale Hypotheek Garantie te krijgen moet je wel aan een paar dingen voldoen. De NHG kan best weleens streng zijn, maar je hebt er ook voordeel van als je eenmaal wordt toegelaten en de eisen zijn kristalhelder. De hoogte van de rentestand voor hypotheekleningen is van groot belang op de uitkomsten van een maximale hypotheek berekening. Heb je geen maximale hypotheek nodig, dan is de rente meestal gunstiger.

Als je overweegt de maximale hypotheek te nemen en over te sluiten dan moet je letten op bijkomende kosten. Wil je bij de bestaande hypotheekbank laten berekenen wat de maximale hypotheek zou kunnen worden bij een eventuele verhoging dan moet je niet raar staan te kijken dat er een afwijkende rente, hoger als de rente voor nieuwe klanten, in rekening gebracht zal worden. Afhankelijk van welke hypotheekvorm je kiest verschilt de maximale hypotheek ook nog die je kunt krijgen. Daar er veel verschillende hypotheekvormen zijn is op evenveel verschillende uitkomsten voor een maximale hypotheek uit te komen.

Je Maximale Hypotheek Uitrekenen

In de regel is het nou eenmaal zo dat en maximale hypotheek uitrekenen heel wat complexer is als iedereen denkt. Er zijn aanbiedingen genoeg, dat is niet het probleem. Maar het probleem is dat je niet weet hoe je dat kunt beoordelen. Als je eenmaal aan de slag gaat om jouw maximale hypotheek te gaan berekenen dan wil je aan het einde wel weten waar je aan toe bent. Het kan lastig zijn om een beetje wijs te worden uit al die verschillende tarieven die er worden gerekend op de hypotheekmarkt.

Wat het berekenen moeilijk maakt is dat het voor de consument niet duidelijk is wat er nou eigenlijk voor normen worden gehanteerd. Daar de banken verschillende inkomensnormen hanteren is het vergelijken van een maximale hypotheek extra moeilijk. En ten langen leste is het ook nog eens zo dat sommige arbeidsovereenkomsten niet worden geaccepteerd, zodat je nog geen betrouwbare berekening krijgt.

Er zijn heel wat geldverstrekkers, bijna allemaal eigenlijk, die de maximale hypotheek uitrekenen met behulp van een vaste lage rente in de formule. Doordat ze die lage rente aanhouden kunnen ze meer verstrekken aan hypotheek dan concurrentie. Pas hier wel mee op. Als men de maximale hypotheek hoeft uitgerekend tegen een laag rentetarief dat enkel gelding is voor kortlopende rente, zal bij een langere rente vast periode de uitkomst weer kunnen gaan tegen vallen. Let dus altijd op de toetsrente.

Ga je online je maximale hypotheek berekenen, dan zi je al snel dat je daar vaak alleen tegen lage rentes kunt berekenen. De rente vast periode is natuurlijk bij een maximale hypotheek erg belangrijk. Ook houden de programma�s om de maximale hypotheek te berekenen geen rekening met bepaalde rentetoeslagen, bijvoorbeeld voor het hebben van een BKR vermelding. De teleurstelling komt dan ook al snel om de hoek kijken als je plotseling erachter komt dat het toch niet mogelijk is.

Berekening Mogelijkheden Maximale Hypotheek

De maximale hypotheek kun je uitrekenen op veel internet sites. Allerlei banken geven je de mogelijkheid om hun rekenmodel te gebruiken zodat je de maximale hypotheek voor jouw situatie kan checken. Ook zijn er verschrikkelijk veel aanbieders die je aantrekkelijke manieren geven om je maximale hypotheek uit te rekenen. Maar de rekenmodules zijn altijd even betrouwbaar. Bij diverse consumenten organisaties zijn rekenmodules te verkrijgen om een verantwoorde maximale hypotheek uit te rekenen.

Je maximale hypotheek kan ook berekend worden door een erkend hypotheek adviseur. Erkende adviseurs kan je ook online vinden. Banken hebben tegenwoordig de moeite genomen om je zelfs via Inernet door te verwijzen naar een adviseur.

Inmiddels is de hypotheekmarkt zo ingewikkeld dat het niet of nauwelijks mogelijk is om een maximale hypotheek berekening op eigen houtje te maken. Doe voor de lol eens een navraag bij vrienden en familie om te zien wie zij zouden aanraden voor de maximale hypotheek. Van hen zul je allemaal verschillende doorverwijzingen krijgen.

Adviseurs zullen je vooraf altijd vertellen wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn van een maximale hypotheek berekening. Het moment dat je te maken krijgt met de expertise van professionele adviseurs zul je merken dat het fijn is om te spreken met iemand die er daadwerkelijk verstand van heeft. Uiteraard kun je ook bij de huisbankier binnen lopen om te vragen je te helpen bij het uitrekenen van je maximale hypotheek. Veel assurantie tussenpersonen zijn tevens erkend hypotheekadviseur, of hebben zo iemand in dienst, en kunnen tevens behulpzaam zijn met het berekenen van de mogelijkheden om een maximale hypotheek te verkrijgen.

Hoe je een maximale hypotheek kunt uitrekenen

Afhankelijk van welk soort maximale hypotheek je zou willen uitrekenen dien je een aantal zaken voor jezelf op een rijtje te zetten. Wil je een maximale hypotheek gaan uitrekenen op basis van je inkomen? Wellicht is het een idee om de maximale hypotheek te laten berekenen die je op jouw woning van nu zou kunnen afsluiten. Er zijn een aantal zaken die je dus steeds weer voor elkaar moet hebben alvorens te starten met je berekening voor een maximale hypotheek. De juiste papieren zijn cruciaal.

Ook is van belang te weten wat voor een soort arbeidsovereenkomst jij of je partner hebt om de mogelijkheden van een maximale hypotheek te laten berekenen. Ben je zelfstandig ondernemer dan zul je voor een maximale hypotheek berekening over de afgelopen drie jaren de jaarstukken dienen te overleggen. Om achter de maximale hypotheek te komen dien je in het bezit te zijn van de waardes van je woning. Afhankelijk van de executiewaarde kan de maximale hypotheek uitgerekend gaan worden.

Als je alvast een voorsprong wilt hebben en een vuistregel nodig hibt voor je maximale hypotheek berekening, ga dan altijd uit van je vaste bruto jaarinkomen. Het totale bruto jaarinkomen dien je in te geven in de rekenmodule voor de maximale hypotheek berekening. Met de ingaven van het jaarinkomen geef je in het rentepercentage dat gaat gelden voor je hypotheek. Je krijgt dan een overzichtje van jouw maximale hypotheek en wat het je gaat kosten, uitgaande van de gekozen toetsrente. Het maximale hypotheek bedrag dat is uitgerekend is dan enkel op basis van je inkomen. Iets anders dat je zult moeten doen is aangeven wat je huidige lasten zijn.

Als je nu een aantal verplichtingen hebt lopen, zoals financieringen of kredieten, dan heeft dat een flinke invloed op de maandlasten die je kunt dragen. Daarnaast dient opgegeven te worden hoeveel je eventueel aan alimentatie dient te betalen. De uitkomst die dan word verkregen uit de maximale hypotheek berekening gebruik je om verder te gaan. Je zult dan, in een verder stadium ook je woningwaarde moeten invoeren. Als je dan de executiewaarde weet is het geen kunst om te zien wat de maximale hypotheek is inclusief kosten koper.

Krijg Je Maximale Hypotheek Met Jouw Inkomen

Wil je een maximale hypotheek berekenen gebaseerd op je inkomen, dan is er nog wat uitzoekwerk te doen. Er is een verschil tussen inkomen uit loondienst of inkomen als zelfstandig ondernemer. Heb je een uitkering, dan kan die wel een invloed hebben op je maximale hypotheek, want de ene keer speelt die wel mee en de andere keer mag je hem niet meetellen. Het wordt dan ook lastiger om een goede, solide berekening te maken voor iemand die zelfstandig is en de maximale hypotheek wilt krijgen. Ben je zelfstandig ondernemer dan moet je voor jouw berekening uitgaan van het inkomen dat je hebt gegenereerd in drie jaar.

Maar er gelden natuurlijk ook regels voor zelfstandigen die overeenkomen met de regels die voor loondienst gaat. Heb je een vast dienstverband dan wordt het berekend over je bruto jaarsalaris. Mensen met een tijdelijk dienstverband is weer wat anders. Op dat moment moet er een intentieverklaring worden gemaakt door de werkgever, zodat de standaarden gelijk kunnen worden getrokken met die voor mensen met een vast dienstverband. Tot het bruto jaarinkomen tellen mee de vaste periodieke beloningen, plus eventuele vaste onregelmatigheidstoeslagen, plus de vakantietoeslag. Wat ook weleens voorkomt is dat over langere periode bonussen en overwerk kan worden meegeteld. Het moet wel vast zijn en niet een keer in de honderd jaar dat je een bepaalde bonus krijgt.

Als je een uitkering hebt dan gelden er weer hele andere regels. Wanneer de je maximale hypotheek wilt krijgen kun je niet elke uitkeringsvorm meewegen. Waar je mee moet beginnen is kijken welke regels er gelden voor jouw specifieke uitkering. Je uitkeringsinstantie kan je dat vertellen. Als je bijvoorbeeld een arbeidsoongeschiktheidsuitkering hebt, dan mag dit over het algemeen mee tellen. Wanneer je de maximale mogelijke hypotheek wilt krijgen mag het duidelijk zijn dat de zorgplicht van een financieel adviseur belangrijk is.

De Maximale Hypotheek En Rente Berekenen

Als je de maximale hypotheek wilt krijgen dan kunnen de toetsrentes flink verschillen. Sommige tabelletjes die vaak worden gebruikt zijn aardig misleidend. Het is echt de moeite waard om sceptisch te kijken naar tabellen die een website of een adviseur gebruikt bij het bepalen van de maximale hypotheek. De hypotheek die je gaat nemen heeft hoogstwaarschijnlijk een andere rente dan die wordt gebruikt bij de toetsing.

Laten we bijvoorbeeld eens aannemen dat je een maximale hypotheek gaat berekenen met behulp van de gebruikelijke rente die er komt kijken bij een NHG hypotheek. Maar laten we zeggen dat je eigenlijk geen hypotheek met NHG kunt krijgen. Omdat je niet met de juiste maatstaven meet kan het renteverschil dan tot wel meer dan een procent oplopen. Door dat renteverschil zal het maximale bedrag dat je aan hypotheek kunt krijgen ineens een flink stuk lager zijn. Je rekent dat het maximale bedrag uit met NHG en plotseling spat je berekening uit elkaar. De berekening die worden gemaakt zijn bijna altijd samengesteld uit onrealistische bedragen. De maximale hypotheek waar je eerder op rekende zal op een gegeven moment ook niet meer haalbaar zijn als de rente wat hoger uitkomt.

Wat ook ontzettend vaak voorkomt is dat de rente alleen van toepassing is als de hypotheek ruim minder is als het onderpand. Als je een tophypotheek nodig hebt dan kom je op die manier dus niet aan je maximale hypotheek. Door de hogere rente op top hypotheken zal de maximale hypotheek een stuk lager uitvallen. Daarnaast is er het feit dat er bijna een ontelbaar aantal rente berekeningen mogelijk zijn. Vanzelfsprekend zitten er ook verschillen in het rentepercentage op het moment dat je rente vooraf of achteraf betaalt.

Hypotheek Soorten

Er zijn veel verschillende soorten hypotheken te verkrijgen en per soort zal een maximale hypotheek berekening een andere uitkomst geven. De makkelijkste variant is uiteraard een aflossingsvrije hypotheek, waarbij je alleen rente hoeft te betalen. Als je een hypotheek op annuiteit hebt gebaseerd, dan staat het bedrag dat je aan maximale hypotheek kunt krijgen weer gelijk aan de maximale maandelijkse aflossingen. Wat je hier ook in moet meenemen is het rentepercentage dat geld voor de periode die jij kiest als rentevastperiode. Een hypotheek soort die veel mensen kennen is de levenhypotheek waar je een verzekering naast moet nemen.

Het is een solide hypotheek, maar meestal krijg je dan wel een lagere hypotheek mogelijkheid. Indien je voldoende inkomen hebt en enkel van toepassing is een maximale hypotheek te verkrijgen op het te kopen huis, kun je hier verder mee uit de weg. Wat een groot voordeel is bij een levenhypotheek is dat je bij overlijden geen problemen zult hebben met het betalen van de hypotheeklasten, omdat er meteen zal worden afgelost. Ook geeft de traditionele levenhypotheek geen rendementen op beleggingen maar een maximale uitkering als garantie om daarmee je hypotheek af te lossen. Verder zijn er veel verschillende soorten spaarhypotheken. Maximale hypotheek

Je kunt het op veel verschillende manieren hebben over een maximale hypotheek. Als men het heeft over een maximale hypotheek dan heeft men het over het berekenen van een hypotheek. Wat men dan precies opneemt in de berekeningen is vaak nog enigszins onduidelijk. Je maximale hypotheek heeft uiteraard heel wat te maken met je inkomen. De maximale hypotheek hangt echter ook af van het onderpand dat je er tegenover kunt zetten. Dan heb je weer afzonderlijke berekeningen waar je een maximale hypotheek mee kunt berekenen indien je een BKR vermelding hebt. Als je een BKR codering hebt opgelopen dan is vaak geen maximale hypotheek verkrijgbaar. Heb je een BKR codering dan is de kans bijzonder groot dat eigen geld zal moeten worden meegebracht.

Een berekening die heel vaak wordt gebruikt voor het bepalen van de maximaal mogelijke hypotheek is de NHG berekening. Om een Nationale Hypotheek Garantie te krijgen moet je wel aan een paar dingen voldoen. De NHG kan best weleens streng zijn, maar je hebt er ook voordeel van als je eenmaal wordt toegelaten en de eisen zijn kristalhelder. Welke rentestand een hypotheeklening heeft is ook van belang bij het kijken naar de maximaal mogelijke hypotheek. De rente is over het algemeen gunstiger op het moment dat je geen tophypotheek nodig hebt.

Voor het uitrekenen van een maximale hypotheek als je wenst over te gaan sluiten dien je op bepaalde extra kosten te letten. Wil je bij de bestaande hypotheekbank laten berekenen wat de maximale hypotheek zou kunnen worden bij een eventuele verhoging dan moet je niet raar staan te kijken dat er een afwijkende rente, hoger als de rente voor nieuwe klanten, in rekening gebracht zal worden. Afhankelijk van welke hypotheekvorm je kiest verschilt de maximale hypotheek ook nog die je kunt krijgen. Daarom is het ook niet makkelijk om een standaard maximale hypotheek berekening te doen. Er zijn nou eenmaal ontzettend veel factoren die een rol spelen.

Maximale hypotheek uitrekenen

In de regel is het nou eenmaal zo dat en maximale hypotheek uitrekenen heel wat complexer is als iedereen denkt. Het probleem is niet dat er niet genoeg aanbiedingen of aanbieders zijn. Het probleem is dat je moeite hebt om het allemaal te beoordelen. Je wil uiteindelijk natuurlijk wel weten waar je aan toe bent als je de maximale hypotheek gaat berekenen. Door de gigantische verschillen in tarieven is het echt een kunst om wijs te worden uit alle mogelijke opties.

Wat het berekenen moeilijk maakt is dat het voor de consument niet duidelijk is wat er nou eigenlijk voor normen worden gehanteerd. Dat banken allemaal verschillende criteria hebben maakt het ook niet makkelijker. En om de onduidelijkheid compleet te maken krijg je ook nog eens het probleem dat bepaalde soorten arbeidsovereenkomsten simpelweg niet worden geaccepteerd en dat je met die arbeidsverbanden al helemaal moeilijk een maximale hypotheek berekening kunt krijgen.

Wat veel geldverstrekkers doen is een hypotheek uitrekenen met een vast laag rentetarief. Door een vaste lage rente te hanteren kom je bij het uitrekenen op een hogere maximale hypotheek als bij andere instanties. Het is wel een zaak om goed op te letten hoe dit nu allemaal werkt. Als men de maximale hypotheek hoeft uitgerekend tegen een laag rentetarief dat enkel gelding is voor kortlopende rente, zal bij een langere rente vast periode de uitkomst weer kunnen gaan tegen vallen. Het is van belang erop te letten wat de toetsrente is.

Ga je online je maximale hypotheek berekenen, dan zi je al snel dat je daar vaak alleen tegen lage rentes kunt berekenen. Voor een maximale hypotheek uit te rekenen is het toetsingspercentage dan ook van groter belang dan de berekening op de laagste rentestanden. Ook houden de programma�s om de maximale hypotheek te berekenen geen rekening met bepaalde rentetoeslagen, bijvoorbeeld voor het hebben van een BKR vermelding. De teleurstelling komt dan ook al snel om de hoek kijken als je plotseling erachter komt dat het toch niet mogelijk is.

Waar je de maximale hypotheek kunt berekenen

De maximale hypotheek uitrekenen kun je op heel wat plekken doen. Allerlei banken geven je de mogelijkheid om hun rekenmodel te gebruiken zodat je de maximale hypotheek voor jouw situatie kan checken. Je komt ook nog heel veel aanbieders tegen die je bijna omkopen om een berekening te laten maken. Soms zijn de mogelijkheden om een maximale hypotheek te berekenen niet betrouwbaar. Bij diverse consumenten organisaties zijn rekenmodules te verkrijgen om een verantwoorde maximale hypotheek uit te rekenen.

Een Erkend Hypotheek Adviseur kan je ook vertellen wat jouw maximale mogelijkheden zijn. De erkende hypotheek adviseurs zijn ook op internet terug te vinden. Wat banken en hypotheekbanken doen is je online doorverwijzen naar een tussenpersoon of adviseur om je mogelijkheden te laten onderzoeken.

Bij het afsluiten van een maximale hypotheek krijg je vaak te maken met complexe producten, aardoor je de maximale hypotheek zelf nagenoeg niet kunt maken. Doe voor de lol eens een navraag bij vrienden en familie om te zien wie zij zouden aanraden voor de maximale hypotheek. Van hen zul je allemaal verschillende doorverwijzingen krijgen.

In je eigen belang zal men wijzen op verschillende valkuilen die je kunt tegen komen bij het uitrekenen van een maximale hypotheek. Het moment dat je te maken krijgt met de expertise van professionele adviseurs zul je merken dat het fijn is om te spreken met iemand die er daadwerkelijk verstand van heeft. Je eigen bank kan jou hier natuurlijk ook mee helpen. Ook verzekeringsagenten kunnen je van dienst zijn op dit gebied omdat zij hun dienstverlening vaak hebben uitgebreid richting dit vakgebied.

Meer weten over hypotheken, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten