dinsdag 6 oktober 2009

Tweede hypotheek

Waarom zou je geen tweede hypotheek gaan afsluiten indien je een grote uitgave wenst te gaan doen?Er is geen vastgesteld doel voor het geld van een tweede hypotheek. Kosten aan de eigen woning en consumptieve aankopen kunnen beide gefinancierd worden door dit extra geld. Het is ook een optie om de overblijvende opnameruimte van een hypotheek die afgesloten is als overbruggingskrediet later nog eens te besteden.

Het kan verstandig zijn om voor jezelf de vraag te stellen van hoeveel hypotheek kan ik krijgen?In geval van een notering bij het BKR wordt door middel van een toets gekeken of deze negatief is of niet. Wanneer je een extra hypotheek gaat afsluiten, maak dan vooraf eerst een vergelijking van de verschillende aanbieders op het gebied van rente.

Je zult snel zien wat je op maandbasis kunt besparen als je een vergelijking maakt van de diverse rentes voor een tweede hypotheek. De uiteindelijke hypotheeklasten, voor een lening die met een tweede hypotheek is afgesloten, zullen tevens bepalend zijn voor hoeveel hypotheek je maximaal zou kunnen krijgen.Als je dan toch een lening middels een tweede hypotheek gaat afsluiten zul je goed moeten overwegen of je er goed aan doet deze geheel aflossingsvrij te houden.

Door een tweede hypotheek aflossingsvrij af te sluiten zal dit enkel naar een weloverwogen besluit gedaan moeten worden.Als je een aflossingsvrije tweede hypotheek afsluit ter financiering van consumptieve uitgave, loop je het risico nog steeds rente aan je hypotheek te betalen op het moment dat de aangeschafte goederen geheel zijn afgeschreven.Wanneer aan het rekenen geslagen wordt voor de afsluiting van een hypotheek naast een bestaande hypotheek mag dit niet vergeten worden. Als je de rente voor een tweede hypotheek gaat vergelijken dan doe je er verstandig aan om ook eens te bekijken of je misschien in aanmerking kunt komen voor een WOZ krediet.

Heb je een negatieve vermelding bij het BKR, dan zal je over het algemeen geen WOZ krediet kunnen afsluiten.

Een extra hypotheek voor consumptieve goederen

Vaak wordt een persoonlijke lening gebruikt voor de financiering van een auto, boot of ander groot product. Wanneer je een duurder consumptief product wilt aanschaffen, zal de kans groot zijn dat je niet denkt aan een extra hypotheek om deze aankoop te betalen.De aanbiedingen voor de duurdere consumptieve goederen worden dan ook vaak gedaan in combinatie met een voordelige lening.

Door tarieven voor leningen direct aan de aan te prijzen goederen te koppelen staat men er niet gelijk bij stil dat ook met een tweede hypotheek de aanschaf gerealiseerd zou kunnen worden.Als er een tweede hypotheek gebruikt wordt voor de betaling van een hoger geprijsd product, kan de leverancier om korting gevraagd worden bij cash betaling.Het verschil tussen een financiering met lening of met een extra hypotheek is ook dat je bij de laatste verder niets te maken hebt met de leverancier van het product.

Wanneer je je consumptieve aankoop betaalt met een tweede hypotheek, moet je er rekening mee houden dat deze hypotheek niet geldt als aftrekpost. Waarom een tweede hypotheek het ideale financieringsproduct is voor je geplande uitgaven is moeilijk aan te geven.Zelf moet je zien te achterhalen, eventueel met behulp van een deskundige, of een tweede hypotheek ook voor jouw betaling geschikt is. Je moet zelf beslissen waar je het geld van je tweede hypotheek in steekt en daar heeft een bank niet zoveel mee te maken.

Voor de bank of instantie die je de extra hypotheek verschaft zijn weer andere zaken van belang. Hoeveel je huis waard is, wat je verdient en wat je uitgeeft, allemaal informatie die je moet weten voor een hypotheekaanvraag.Dat de waarde van een eigen huis voor een groot deel bepalend is voor een extra hypotheek spreekt voor zich; de woning fungeert als onderpand voor deze hypotheek.

Je kunt geen extra hypotheek aangaan als je geen koophuis hebt. Echter, het kan voorkomen dat een tweede hypotheek aangegaan kan worden op basis van bijvoorbeeld een woonboot of een vakantiehuisje.Hoe duur een auto of speedboot of een toercaravan ook zijn, het betreffen roerende zaken en tweede hypotheken kunnen enkel als lening gekozen worden voor roerende zaken omdat enkel daarop een hypotheek gevestigd kan worden.Je eigen huis moet wel overwaarde hebben als je een tweede hypotheekaanvraag gaat doen en deze overwaarde moet terug te vinden zijn in een taxatierapport.

Misschien wil je meer hierover weten. Als dat zo is en je hebt interesse in hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten