maandag 12 oktober 2009

De bruto en netto lasten voor een hypotheek uitrekenen

Als je aangeeft een hypotheek te willen uitrekenen ben je onduidelijk, omdat dit een erg algemene aanduiding is waarvan niemand hoeft te begrijpen wat je bedoeling nu juist is. Ga in eerste instantie bij jezelf te rade over wat je nu precies wilt gaan uitrekenen van een mogelijk af te sluiten hypotheek. Er zijn meerdere mogelijkheden om de maandelijkse lasten voor een hypotheek te kunnen uitrekenen. Ook zijn er verschillende manieren om de maximale hypotheek te laten uitrekenen.

Een hypotheek uitrekenen is een veel te algemene vraag, die je veel duidelijker zult moeten formuleren. Wat je precies van een hypotheek wenst te laten uitrekenen zul je in een vooraf te formuleren vraag op en goede manier te formuleren. Mogelijk wens je alleen de maandelijkse rentelast te laten uitrekenen of zou je toch de totale maandlast van een hypotheek willen laten berekenen.

Bij het laten uitrekenen van je hypotheek lasten heb je ook met een aantal verschillende zaken van doen. Uitgaande van de uit te rekenen hypotheek lasten per maand zul je eerst de hoofdsom van de hypotheek moeten weten. Dan is een van de grootste posten die je voor een hypotheek moet uitrekenen de te betalen rente. Na het vast stellen van het geldige percentage voor te betalen rente kan het uitrekenen van de maandlast van je hypotheek beginnen. Je zult naast de maandlasten voor de te betalen rente de aflossingen moeten meetellen, waardoor je weer en stukje verder komt in het totale plaatje. Daarnaast zul je ook te maken krijgen met premies voor af te sluiten verzekeringen bij je hypotheek, die zul je ook moeten laten uitrekenen. Van de ontvangen bedragen dien je een optelsom te maken en dan heb je de bruto maandlasten om je hypotheek uitrekenen mogelijk te maken. Bij de belastingadviseur naar het fiscaal voordeel vragen, van het eerder uitgerekende bedrag aftrekken, dan heb je dus kunnen uitrekenen wat je netto aan je hypotheek moet gaan betalen.

Er zijn ook mogelijkheden om de hoogte van een maximale hypotheek te laten uitrekenen. Om de maximale hypotheek uit te kunnen rekenen is het verstandig je hierin te laten ondersteunen door een deskundig adviseur in hypotheken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten