woensdag 21 oktober 2009

Makkelijk Je Hypotheek Uitrekenen

Als je aangeeft een hypotheek te willen uitrekenen ben je onduidelijk, omdat dit een erg algemene aanduiding is waarvan niemand hoeft te begrijpen wat je bedoeling nu juist is. De vraag is dan wat wil je uitrekenen van een hypotheek. Zo is het mogelijk de mandlasten voor een af te sluiten hypotheek te laten uitrekenen. Mogelijk zou je een maximaal haalbare hypotheek willen uitrekenen.

Daar het uitrekenen van een hypotheek te algemeen is, is het een zaak je beter te definieren. Wat je precies van een hypotheek wenst te laten uitrekenen zul je in een vooraf te formuleren vraag op en goede manier te formuleren. Mogelijk wens je alleen de maandelijkse rentelast te laten uitrekenen of zou je toch de totale maandlast van een hypotheek willen laten berekenen.

Bij het laten uitrekenen van je hypotheek lasten heb je ook met een aantal verschillende zaken van doen. Uitgaande van de uit te rekenen hypotheek lasten per maand zul je eerst de hoofdsom van de hypotheek moeten weten. Bij het uitrekenen van de hypotheek zal de rente een grote post zijn en dien je deze dan ook exact te laten uitrekenen. Na het vast stellen van het geldige percentage voor te betalen rente kan het uitrekenen van de maandlast van je hypotheek beginnen. Tel bij de rentelasten de verplichte aflossingen op, dan ben de weer een stuk verder. Daarnaast zul je ook te maken krijgen met premies voor af te sluiten verzekeringen bij je hypotheek, die zul je ook moeten laten uitrekenen. Tel de verschillende uitkomsten bij elkaar op en reken je hypotheek uit met de bruto maandlast. Stap dan bij je fiscaal adviseur naar binnen om het fiscale voordeel te laten uitrekenen, breng het door hem berekende bedrag in mindering op de bruto berekende maandlast, met de uitkomst kom je achter de netto maandlast voor jouw hypotheek.

Er zijn ook mogelijkheden om de hoogte van een maximale hypotheek te laten uitrekenen. Je kunt ook het uitrekenen van een maximale hypotheek in handen geven van een erkend hypotheek adviseur.

Meer weten over uitrekenen van een hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten