donderdag 1 oktober 2009

Maximale hypotheek, een berekening.

Uitspraken als �ik vind het niet eenvoudig erachter te komen wat mijn maximale hypotheek is� zijn niet van de lucht. Wel zie je veel slagzinnen van bereken hier je maximale hypotheek of maak hier een vergelijking van de rente voor hypotheken.Dat het moeilijk is een hypotheekberekening te maken blijkt vaak pas tijdens het opgeven van de benodigde informatie.

Op welke manier reken je uit wat je hypotheek kan zijn wanneer je genoteerd staat bij het BKR?Welke basis gebruikt moet worden bij de renteberekening voor een hypotheek is ook een belangrijk aspect. Wanneer de aanvraag niet exact aan de acceptatie-eisen van de hypotheekverstrekker voldoet, is uitrekenen hoeveel hypotheek maximaal afgesloten kan worden zeker geen prettige klus.Om de maximale hypotheek te kunnen berekenen zul je ook de rente voor hypotheken moeten vergelijken.

De rente van een hypotheek en de maximale hypotheek zijn met elkaar verbonden: wanneer de eerste laag is, zal de laatstgenoemde hoog zijn. Wanneer een maximale hypotheek bekeken gaat worden, is een rentevergelijking voor de hypotheek dus altijd nodig. Vergeet niet te bedenken als je de berekening maakt dat het gaat om eem maximale hypotheek voor je persoonlijke situatie zoals die nu is.

Is het voor jou te moeilijk om een hypotheek zelf uit te rekenen dan zul je naar een hypotheekadviseur dienen te gaan en te vragen, bereken hoeveel hypotheek ik kan krijgen.Het kan ook problemen opleveren om een hypotheekberekening te maken wanneer de hypotheek dient als overbruggingskrediet. Bereken dat dan ook niet zelf en stap hiervoor binnen bij een erkend hypotheekadviseur.

Standaard tabellen zullen je niet veel kunnen helpen als je een hypotheekberekening wilt maken waarbij je de huidige hypotheek verhoogt. In geval van mogelijke verhoging van de hypotheek is het raadzaam een opslag op het rentetarief in te calculeren. De acceptatienormen voor een hypotheekverhoging verschillen van die van een reguliere hypotheek en daardoor zijn de tarieven die je moet gebruiken bij je berekening lastig in het openbaar te vinden.

De meeste banken doen er zelfs een beetje geheimzinnig over en adviseren dan een hypotheekberekening door een van hun adviseurs te laten maken.Op jouw vraag aan de bank, hoeveel hypotheek kan ik krijgen, komt dan ook de vraag terug over de waarde van jouw woning.Wanneer de executiewaarde van de woning bekend is, hoeft de hypotheek niet perse meer onder de gestelde acceptatienormen te vallen.

Wanneer je een hypotheek wilt berekenen moet je dit aspect zeker wel meenemen, al denken weinig mensen er aan. Wanneer een tophypotheek het uitgangspunt vormt voor je hypotheekberekening en het leenbedrag niet boven de 90% van de executiewaarde uitkomt, is de rente die geldt minder hoog. Dan bereken je met hetzelfde inkomen gelijk een maximale hypotheek die stukken hoger gaat uitkomen omdat je minder rente moet gaan betalen.Wanneer er sprake is van overwaarde is het eenvoudiger om een haalbare hypotheek uit te rekenen voor een situatie met vermelding bij het BKR.Het oversluiten van een hypotheek in geval van BKR notering is veel moeilijker en dit moet in gedachten gehouden worden.

Meer weten over het berekenen van een hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten